Mundbind eller ej?
Corona & Danskerne: Rigtig mange har meldt sig som frivillige til at deltage i forskningsforsøg, der skal afdække om mundbind forhindrer Coronasmitten. Lotte Rydahl fra Odder er en af dem, der meldte sig, og hendes lod blev at skulle bære mundbind.
Sygeplejerske Lotte Rydahl fra Odder meldte sig frivilligt til et forskningsforsøg, hvor 6000 danskere fordelt over hele landet er med i et forsøg omkring brugen af mundbind i forhold til Coronasmitte.
3000 skulle ikke bruge mundbind og de andre 3000 skulle. Lotte Rydahl trak lidt af en nitte, som hun siger, for det betød, at hun var en af dem, der skulle bruge mundbind. Og det har været utrolig hårdt for hende. Ingen kan se hendes smil, hun får ofte for lidt at drikke, fordi hun ikke må tage mundbindet af, når hun er sammen med andre. Det er varmt for ansigtet i så mange timer, som f.eks en hel arbejdsdag. Men Lotte er overbevist om, at det er med til at hindre smittespredning af Corona at gøre brug af mundbind, og måske en rigtig god ide at bruge mundbindet steder, hvor folk er tæt samlet f.eks i den kollektive trafik.
"Jeg glæder mig vildt til d.2 juni... så må jeg tage mundbindet af, og så giver jeg morgenbrød til mine kollegaer på Skejby," slutter Lotte Rydahl.
Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne
Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).
Kommentarer
Er der en der vil undersøge hvordan folk monterer mundbind. På de fleste billeder jeg har set har folk ikke monteret den korrekt. Øverst på de fleste godkendte mundbind sider en skinne der skal trykkes ind om næsen, ellers bliver den ikke tæt. Så hvordan kan næsten hele verden gå ind for at bruge mundbind, men sjuske med implementeringen. Det svarer jo til at det er vigtigt at køre med cykelhjelm, men ikke tænke på at der er en rem der skal spændes.
Forklaringen er nok, at vi aldrig tror, det rammer os selv, men et godt spørgsmål, som vakse journalister (måske) vil gå i dybden med.