Gå til hovedindhold
Bliv medlem

3F i Sydsjælland efterlyser amatørfotografer

Vil 3F dumpe prisen for fotografier som en anden "Uber-løsning", nej de vil have dem gratis.

Affotografering af 3F Sydsjællands officielle Facebookside.

Johnny Frederiksen Affotografering af 3F Sydsjællands officielle Facebookside.

Man kan næppe sige 3F uden også at tænke stærk fagforening, der kæmper hårdt for medlemmerne. 3F er også dem der har en app, hvor man kan sikre sig at der er ordnet forhold og overenskomst på en restaurant inden man sætter tænderne i maden. Mange husker sikkert blokaden mod Vejlegården og kampen mod Uber, hvor de krænket parter alle var 3F medlemmer.

”Den høje moral og solidaritet har 3F Sydsjælland tydeligvis ikke overfor andre faggrupper”, siger Pressefotografforbundets formand Lars Lindskov og tilføjer, ”hvis 3F Sydsjælland mener at de kan erstatte vores arbejdskraft med amatørfotografer, så kan det jo ende med at det er os der skal ud og dumpe prisen på taxakørsel og restaurationsdrift, for at overleve”.

3F Sydsjællands facebookside

Johnny Frederiksen Affotograferet fra 3F Sydsjællands åbne og officielle hjemmeside.

Pressefotograf Nicolai Brix var ved at få aftenkaffen galt i halsen, da han faldt over 3F Sydsjællands Facebookopslag ”Det er skræmmende at et fagforbund kun kæmper for egne medlemmer, samtidig med at de ser stort på andre arbejdsgrupper”.

3F Sydsjællands Facebookside

Johnny Frederiksen Affotograferet fra 3F Sydsjællands officielle Facebookside.

Det er ikke en overdrivelse at påstå, at 3F Sydsjælland er kommet lidt i modvind efter dette Facebookopslag. Der har allerede været flere pressefotografer forbi tråden, men det gør ikke det store indtryk på sidens administrator. Med 3F Sydsjælland som officiel afsender lyder svaret, at professionelle fotografer ikke vil have de samme adgangsforhold på arbejdspladserne, og 3F Sydsjælland erkender da også i tråden, at det er skruebrækkeri når de beder medlemmerne om at skrive artikler til deres blad.

3F Sydsjællands Facebookside.

Johnny Frederiksen Affotografering fra 3F Sydsjællands officielle Facebookside.

Det har i aften ikke været muligt at få en kommentar fra 3F i Sydsjælland.

Artiklen opdateres.....

Tilføjet (10/8-17. Kl 23:15): Ekstra Bladet har talt med næstformand hos 3F Sydsjælland, Anders Ellegaard, om opslaget. Han afviser den kritik, som mange mennesker retter imod lokalafdelingen.http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/3f-soeger-amatoerfotograf-til-medlemsblad-hold-kaeft-hvor-dobbeltmoralsk/6774296

Seneste nyt (11/8-17. Kl. 10:13): 3F Sydsjælland har slettet opslaget på deres Facebookside og skriver følgende:  "Vi har i dag fjernet opslaget, hvor vi søgte amatørfotografer. Det var en fejl og jeg tager på 3F Sydsjællands vegne kraftigt afstand fra brugen af gratis arbejdskraft. Venligst Kim René Rozalski, formand"

Kommentarer

Søren Poulsen

fre, 08/11/2017 - 16:15

Det er meget godt forsøgt af 3F formand Kim René Rozalski at kalde det en fejl når 3F næstformand på Sydsjælland, Anders Ellegaard, gir den som Uber business-mand. Fejlen er at Anders Ellegaard overhovedet arbejder for en fagforening og ikke i en privat virksomhed - uden overenskomst. Her passer de holdninger, han giver udtryk for, så fint. Hvad er det for et fagligt system, der har oplært en mand som Anders Ellegaard. Det kunne man passende spørge 3F formand Kim Renè Rozalski om.

Henrik Hast

lør, 08/12/2017 - 09:31

Hvad mener I om, at medier - f.eks. -vejrudsigterne på TV hver eneste dag bringer seernes egne billeder - noget man også kan se at hæderkronede medier med adresse ved Rådhuspladsen og i en forstad til Aarhus bruger med jævne mellemrum? Her kalder man det vist for brugerinddragelse? Er det noget, I arbejder med som organisation?

Hej Henrik
Vi er da ikke vilde med den slags brug, men omvendt er netop vejrbilleder måske lidt en kamp mod vindmøller. Jeg synes der er stor forskel på disse billeder og en fagforening, der går ud og efterlyser gratis arbejdskraft. Derudover er der jo også hele den etiske vinkel, som 3F og andre måske ikke har overvejet. Det har danske fotojournalister og pressefotografer med i fototasken og hovedet, når man tager på opgaver. I disse tider, hvor materiale kan spredes lynhurtigt er det mere vigtigt end nogensinde.

Elvira

tir, 08/15/2017 - 15:47

Opslaget er blevet læst af Presseforbundets medlemmer, som Fanden læser Biblen. Det fremgår oven i købet af den oprindelige tekst, at billederne kunne været taget med mobiltelefonen. Hvor mange pressefotografer levere billeder med et så simpelt udstyr? Trist at se et forbund forsøge at profilere sig på et så tyndt grundlag.

Hej Elvira - hvem du så end er...
Normalt besvare vi ikke anonyme henvendelser, men for god ordens skyld forholder vi os ikke til teknik, men til at en faglig organisation efterlyser gratis arbejdskraft

Ret beset var det medlemsinddragelse. Opslaget blev ikke bragt som et stillingsopslag, men som en opfordring til medlemmerne af lokalafdelingen til at dele billeder fra deres hverdag. Der er altså kæmpe stor forskel!