Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Christiansborg foto Anders Hviid

Anders Hviid © HVIIDPHOTOGRAPHY

Debat på Christiansborg

"Forbundet for Influenter og Bloggere i DJ" inviterer til debat om influenters deling af indhold med børn på digitale medier.

Fællessalen

Hvordan beskytter vi bedst børnene, når influenter deler dem på deres digitale medier?

Skal det helt forbydes, bør børnene aflønnes, skal der laves lovgivning, eller er det op til almindelig sund fornuft? Har tech-giganterne og de store brands et medansvar for at passe på børnene?

Vi har inviteret de førende forskere og eksperter på området til at gøre os klogere og klæde os bedre på, og vi slutter af med en paneldebat med relevante stemmer fra branchen samt udvalgte politikere fra Christiansborg.

Arrangementet er for alle medlemmer af "Forbundet for Influenter og Bloggere i DJ" samt særlige udvalgte gæster. Det er gratis at deltage. 

Er du fra pressen, og ønsker du at dække arrangementet, så skriv til os på invitation@influenterogbloggere.dk

Anders Hviid © HVIIDPHOTOGRAPHY

Program for dagen (opdateres løbende)

 

• Kl. 09.00 - 09.30: Check-in og croissanter, kaffe og te

• Kl. 09.30 - 09.45: Velkomst ved Lisbeth Kiel, formand for Forbundet for Influenter og Bloggere i Dansk Journalistforbund og Lotte Rod, Medlem af Folketinget, Radikale Venstre.

• Kl. 09.50 - 11.15: Fire spændende oplægsholdere: Heidi Højmark Helveg, Camilla Mehlsen, Maja Sonne Damkjær og Stine Liv Johansen

• Kl. 11.20 - 12:00: Paneldebat modereret af Lasse Rimmer med advokat Heidi Højmark Helveg, Martin Ruby fra Meta, Christina Blak fra det kreative bureau Make, influent Stine Billy, Lotte Rod (Medlem af Folketinget, Radikale Venstre) og Brigitte Klintskov Jerkel (Medlem af Folketinget, Det Konservative Folkeparti)

• Kl. 12.00: Farvel og tak for i dag

Tid og sted:

Den 26. februar 2024 kl. 9.00 til 12.00
Fællessalen på Christiansborg

Oplægsholdere og paneldeltagere

_________________________________________

Stine Liv Johansen
Stine Liv Johansen er lektor, ph.d. ved Center for Børns Litteratur og Medier, Aarhus Universitet. Hendes forskningsområde omhandler børn og unges mediebrug, herunder deres brug af sociale medier. I sin aktuelle forskning fokuserer hun på sammenhængen mellem medier og handicap.

Camilla Mehlsen

Digital medieanalytiker, forfatter til bl.a. 'Opmærksomhedstyveriet', foredragsholder, medlem af Medienævnet. Tidligere rådgiver og talsperson for Børns Vilkår om digitale svigt.

Maja Sonne Damkjær
Maja Sonne Damkjær, ph.d., er adjunkt på Afdeling for Medievidenskab og Journalistik, Aarhus Universitet. Hun forsker i, hvilken rolle digitale teknologier og sociale medier spiller for forældreskab og familieliv og er ekspert i sharenting.

Christina Blak
Partner & Creative Director hos Make

Martin Ruby, Meta
Martin Ruby er Director for Public Policy for Nordic Countries hos Meta. Han skal deltage i paneldebatten med sit perspektiv på Tech Giganternes rolle og ansvar.

Lotte Rod

Marie Hald

Lotte Rod, Medlem af Folketinget, Radikale Venstre
Lotte Rod er blandt andet børne- og undervisningsordfører for Radikale Venstre. Hun har været medlem af Folketinget siden 2011, og har i den egenskab arbejdet med børneområdet set med politiske briller i en årrække.

Heidi Højmark Helveg, advokat
Heidi har over 20 års erfaring med at rådgive inden for markedsføring, persondata, medier og beskyttelse. Hun har været advokat i flere sager om influenter og har et indgående kendskab til de juridiske aspekter i branchen.

Stine Billy, influent
Stine Billy driver profilen Jernmor.dk, hvor hun i øjenhøjde visualiserer, hvordan moderskabet ser ud med karriere, børn og familieliv. Hun er jurist og bruger derudover profilen til at formidle viden på en uhøjtidelig måde. Ved siden af er hun blandt andet medejer og direktør i influencer-agenturet Fiveme Management.

Lasse Rimmer, Moderator
Lasse Rimmer er moderator på vores paneldebat. Lasse har problemstillingen helt tæt inde på livet som far til to børn og en kæreste, der arbejder som professionel influent.

Brigitte Klintskov Jerkel

Marie Hald

Brigitte Klintskov Jerkel, Medlem af Folketinget, Konservative
Børneordfører og medlem af børne- og undervisningsudvalget

Helena Artmann Andresen

Marie Hald

Helena Artmann Andresen, Medlem af Folketinget, Liberal Alliance
Børneordfører og medlem af børne- og undervisningsudvalget

Tine Johansen

Benita Marcussen

Tine Johansen, formand for DJ
Tine Johansen er formand for Dansk Journalistforbund, Medier & Kommunikation, hvilket hun har været i snart 5 år. Hun har et indgående indblik i hele mediebranchen og skal være vores vært på dagen.

Lisbeth Kiel, Bestyrelsesformand 
Lisbeth Kiel er formand for "Forbundet for Influenter og Bloggere i Dansk Journalistforbund". Hun er uddannet jurist med fokus på børn og unge på digitale medier, og startede sin blog for 15 år siden og har derigennem et indgående kendskab til influentbranchen.

 

Praktisk info:

Sørg for at ankomme senest kl. 9.15, så der er tid til både sikkerhedstjek og til at finde lokalet. Når du ankommer, skal du finde Rigsdagsgården. (På kortet er det markeret med et 1-tal.)

Benyt indgangen under trappen til højre. Indenfor vil der stå en vagt og tage imod dig. Ved indgangen skal du blot nævne dit navn, og at du skal til debatten, hvorefter du skal igennem et mindre sikkerhedstjek.

Efter sikkerhedstjekket vil du få et navneskilt, som skal bæres under hele arrangementet. Vagterne vil følge dig fra indgangen og op til Fællessalen, ligesom de vil vise dig ud i Rigsdagsgården igen, når vi er færdige.

Ved spørgsmål på dagen om indgang kan du altid henvende dig til Folketingets vagter i indgangen – de er altid hjælpsomme.