Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Cavling-prisen 2011 til Information

Cavling-komiteen i Dansk Journalistforbund har valgt at tildele Cavling-prisen for 2011 til Ulrik Dahlin og Anton Geist for deres artikler om statsløse bragt i Dagbladet Information.

”Journalisterne Anton Geist og Ulrik Dahlin, Information, har gennem hele 2011 i over 100 artikler påvist, hvordan op mod 500 unge statsløse systematisk fik frataget deres ret til dansk statsborgerskab i strid med Danmarks internationale forpligtelser. De to journalister har med indignation, nysgerrighed og humor afsløret, hvordan embedsmænd advarede hele tre integrationsministre om den retsstridige praksis – og hvordan VK-regeringen hemmeligholdt denne over for såvel Folketinget som offentligheden. Artiklerne, skrevet på grundlag af dygtigt opdyrkede anonyme kilder, konkrete cases og aktindsigt, førte i marts 2011 til, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech måtte gå. Desuden er der nedsat en undersøgelseskommission som følge af den dokumentation, som Anton Geist og Ulrik Dahlin har lagt frem i Informations spalter.”

Der var i alt 63 forslag til prisen i år, heraf 43 forskellige. Se de fire andre præstationer, der var nomineret her.

Cavling-komiteen består af formand Kurt Strand, freelance/kurtstrand.dk, Abelone Glahn, First Link Kommunikation, Marianne Nielsen, Ekstra Bladet, Kirsten Pilgaard, NORDJYSKE Medier og Torben Møller, DR Midt & Vest. 

 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk