Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu
cavling statuetten

Jonas Pryner Andersen

Cavlingprisen

Cavlingprisen


Cavlingprisen er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris. Den uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent.

Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933).

Modtagerne af Cavlingprisen er medlemmer af Dansk Journalistforbund, og prisen uddeles i starten af januar.

Indstil kandidater til Cavlingkomiteen 2019-2022


DJ skal vælge den Cavlingkomité, som de næste tre år skal udvælge modtagerne af Cavlingprisen. Valget af komiteen foretages af DJs hovedbestyrelse på et møde i maj 2019.

Valget til Cavling-komiteen foregår på baggrund af indstillinger, som kommer fra kredse, grupper og foreninger samt fra enkeltmedlemmer.

Indstillingerne skal ledsages af et kort CV på max et A4-ark på den indstillede således, at hovedbestyrelsen i korthed kender kandidatens baggrund, nemlig: Navn, alder, stilling, evt. arbejdsplads. Nuværende og tidligere beskæftigelse, som har relevans for Cavlingkomiteens arbejde bedes også inkluderet. Kontakt: adresse, telefon, mail og evt. henvisning til hjemmeside.

Medlemmer af Cavlingkomiteen skal være medlemmer af DJ. Indstillinger af kandidater skal være DJ i hænde senest fredag den 3. maj 2019.

Send til komiteens sekretær, Mette Eeg, på ME@journalistforbundet.dk skriv ”Cavling” i emnefeltet eller send pr. post til Gammel Strand 46, 1202 København K.

Spørgsmål til Cavlingkomiteens arbejde kan ligeledes rettes til Mette Eeg på mail eller 33428000.

Cavlingkomiteen udvælger nominerede til prisen samt finder vinderen. Arbejdet i Cavlingkomiteen er frivilligt. Der ydes dog tabt arbejdsfortjeneste for mødedage. Arbejdet i komiteen indeholder en del læsning af materiale og gennemgang af andet materiale. Komitémedlemmerne skal være klar til at tage dage ud af kalenderen i november og december.

Spørgsmål

Kontakt komiteens koordinator, Mette Eegeller presseansvarlig Håkon Stolberg, 33 42 80 00
 

 

Michael Daugaard

SE ALLE CAVLINGVINDERE

Cavlingprisen har været uddelt siden 1944.

 

Jonas Pryner Andersen

CAVLINGKOMITEEN 

Medlemmer af Cavlingkomiteen udpeges af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.