Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Carsten Randers, TR i Region Nordjylland

Carsten Randers er TR i Region Nordjylland

Tao Lytzen Carsten Randers er TR i Region Nordjylland.

Fortalt til Joshua Hollingdale

Hvorfor valgte du at påtage dig rollen som tillidsrepræsentant?

Jeg er den type, der gør det, hvis ingen andre vil. Det har jeg gjort i denne sammenhæng, fordi jeg finder det vigtigt. Jeg har selv prøvet at sidde, hvor jeg har været meget alene og ikke havde nogen at spare med om eksempelvis lønforhandlinger. Jeg har også oplevet at være på en arbejdsplads, hvor jeg ikke følte, at jeg fik nok støtte af min TR. Da min kollega stoppede og ingen andre ville, valgte jeg at stille op. For det er altså vigtigt, at der er nogen, der kan tale kollegernes sag og har styr på det ansættelsesretlige. Hvis man ikke har en, der holder fast og hjælper eksempelvis nye kolleger med at forhandle løn, så står man lige pludselig med en kollega, der er kommet ind og ansat til en superlav løn. Det kan de jo straks se i HR-afdelingen, og så bliver lønnen presset for alle andre nye. Det er også vigtigt, at kollegerne kan opleve støtte, hvis de kommer i vanskelige situationer, så de kan have en, som er lidt inde i, hvad forbundet kan tilbyde, kan kontakte forbundet, sidde med som bisidder. Det er vigtigt, at der er nogle, der har den der insiderviden, som også kan hjælpe i de vanskelige situationer. Det er de to ting, jeg anser for at være mine hovedopgaver.

Hvad får du selv ud af at være tillidsrepræsentant?

”Der er en tilfredsstillelse, når man synes, man lykkes med at hjælpe en kollega med en god forhandling eller støtter et medlem i en svær sag. Det er der en tilfredsstillelse i. At mærke, at man har gjort en forskel og man sidder med en glad kollega, man har hjulpet. Jeg synes også, at det giver en masse viden om det ansættelsesretlige område. Jeg føler mig langt bedre klædt på, end jeg gjorde, før jeg blev TR. DJ’s kurser, som jeg var på, da jeg startede som TR, er meget givende. Det gav rigtig meget og fik mig klædt på til opgaven. Rollen og samarbejdet med forbundet giver også et bredt netværk i hele branchen, og det er noget, jeg altid har sat pris på.

Hvad fik du ud af TR-stævnet 2017?

”Der er altid nogle interessante ting, der kommer op. For mig var det faglige highlight oplægget med psykolog Eva Hertz, der talte om mental robusthed. Der er flere af punkterne i oplægget, som jeg kunne tage med hjem og bruge på min arbejdsplads, og det gav mig nogle anbefalinger, ud fra hvilke jeg allerede har planlagt nogle ting for kollegerne. Det var også interessant, at vi offentlige TR’ere satte hinanden i stævne og lavede en kommunikationsplan. At vi kunne sidde og diskutere på kryds og tværs, hvad det lige er for en størrelse, vi kommunikationstillidsrepræsentanter er. Stævnet er også et frirum, hvor man bliver fyldt lidt op, så man får fornyet fokus på sin TR-rolle, samtidig med at man får styrket sit netværk. Det er godt lige at få en vitaminindsprøjtning. Jeg har meget travlt i det daglige arbejde, så at tage to dage ud af kalenderen, hvor man fokuserer udelukkende på sin TR-rolle og at forbedre sig i den, er meget givende.”

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk