Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Søg blankbåndsmidler

Ansøg om ophavsretmidler for blankbåndsmidler.

Hvor kommer midlerne fra?

Dansk Journalistforbund modtager en andel af de blankbåndsvederlag, der er opkrævet via Copydan med hjemmel i ophavsretsloven. Vederlaget opkræves for at dække det tab, som ophavsmænd får, når private kopierer fjernsynsudsendelser, film, radioudsendelser, musik m.v. over på blanke medier (i gamle dage bånd).

Hvem kan søge?

Alle medlemmer af Dansk Journalistforbund, men også ikke-medlemmer, der arbejder freelance eller i midlertidige projektansættelser på DJs organisations område inden for radio, tv-, web- og videoproduktion.

Ansøgere, der tidligere har fået blankbåndsmidler, kan søge igen – enten til nye projekter eller til videreførelse af det projekt, de tidligere har fået støtte til.

Hvad kan jeg søge tilskud til?

  • Støtte af enkeltpersoner, der bidrager til medierne i alle genrer, herunder navnlig de, som yder væsentlige og nyskabende bidrag til nyheds- og informationsformidling, dokumentar- og kortfilm, men som ikke har mulighed for at få dækket udgifterne hertil igennem deres sædvanlige virke,
  • Støtte til produktion af film og videoprogrammer, der opfylder et kulturelt formål, hvor der må forventes vanskeligheder med at få dækket udgivelses- og distributionsomkostningerne m.v. gennem salgs- eller andre indtægter, og 
  • Støtte i særlige tilfælde til andre projekter og formål af almen kulturel karakter, herunder til uddannelsesformål.

Der ydes ikke støtte til dækning af egen løn og honorering.

Er der andre krav?

Projektet skal være afsluttet senest et år efter bevillingen. Du skal efterfølgende indsende regnskab og rapport. 

Ansøgningsfrist

Efteråret 2024.

Bemærk venligst, at vi først behandler din ansøgning efter udløbet af ansøgningsfristen. Vi beder derfor om, at du sender spørgsmål og lignende til rettighedsmidleridj@journalistforbundet.dk.

Kun én fil.
512 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsm, xlsx, xml, avi, mov, mp3, ogg, wav, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, zip.
Når du trykker ”send”, vil DJ behandle de personoplysninger, som vi modtager af dig, som beskrevet i DJ's privatlivspolitik
Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk