Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Arkivbrug af DR's radioproduktioner for 2018

Ansøg om rettighedsmidler for arkivbrug af DR's radioproduktioner

Hvor kommer midlerne fra?

DR betaler for adgang til at genudsende sine gamle radioprogrammer. DR betaler ligeledes for klipbrug og tilrådighedsstillelse på internettet af samme programmer. DR betaler for brugen til Copydan Arkiv, som fordeler betalingen til en række faglige organisationer, herunder DJ. Aftalen med DR indeholder også betaling for brug af tv-programmer. Disse rettighedsmidler bliver fordelt gennem andre puljer hos DJ.

Hvem kan søge?

  • Du har produceret radioprogrammer for DR
  • Du er eller har været freelancer i DR. Du kan søge uagtet tidspunktet, du har produceret radio for DR.
  • Du er eller har været fastansat eller ansat i en tidsbegrænset ansættelse (TBA) i DR. Fastansatte og TBA'ere ansat første gang i DR efter 1. januar 2013 kan dog ikke søge.

Hvornår kan jeg søge?

Lukket

Hvor meget kan jeg få?

Det kan vi ikke sige på forhånd. Det afhænger af antallet af ansøgere og hvor mange år du har produceret radio i DR.

Hvad skal I bruge af dokumentation?

Dokumentation for arbejdet i form af kopi af kontrakt, lønsedler eller en bekræftelse på hele din ansættelse fra DR f.eks. dit perspektiv. Du skal dokumentere din ansættelse fra start til slut.

Nedenfor skal du udfylde formularen for at søge rettighedsmidler for arkivbrug af DR's rettighedsmidler. Du skal angive, hvor stor en andel af din arbejdstid, hvor du har arbejdet med radio i din ansættelse.

Udbetaling

Fordelingen af rettighedsmidler vil først ske, når alle ansøgere er gennemgået og når midlerne fra Copydan er modtaget. Det tager ca. 1-2 mdr. at behandle alle ansøgninger, efter ansøgningsfristen er overstået. Vi håber og forventer at være klar med fordelingen 15/9-19.

Hvordan søger jeg?

Udfyld formularen - husk at vedhæft dokumentation for din ansættelse i perioden.

Bemærk venligst, at vi først behandler din ansøgning efter udløbet af ansøgningsfristen. Vi beder derfor om, at du sender spørgsmål og lignende til rettighedsmidleridj@journalistforbundet.dk.

Fandt du den information du søgte
Tilføj email hvis du ønsker svar retur.