Gå til hovedindhold
Bliv medlem
'
ttø program

PROGRAMMET

TAL TIL ØEJET den 30. april 2022 på IT Universitetet

fik i den samlede deltager evalueringen 4,3 point ud af max 5

 

09:00 - 09:45   

Dørene åbner. Morgenkaffe kaffe, croissant & registrering

09:45 - 10.00  (Sal A)

Velkommen til TAL TIL ØJET 2022

>DOWNLOAD PROGRAMOVERBLIK

>MERE  OM PROGRAMPUNKTERNE & OPLÆGSHOLDERNE 


Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i programmet

Normader

FreeLiving

10:00 - 10:45  (Sal A)

Skab dig som Digital Nomade

Mille Bruun Sjøgren og Cille Rosentoft starter konferencen med at inspirere dig til et liv med mere eventyr i hverdagen. Hvordan kan livet se ud, når du bryder ud af de konventionelle måder at arbejde på, og hvordan får du mod til at gå efter et liv som digital nomade. Digitale nomader er en voksende bevægelse af mennesker, der smider sikkerheden over bord, tilrettelægger deres arbejdsliv, så de blot skal bruge en computer for at tjene penge, og så rejser de ellers ud i verden på eventyr. 

ttø

Plakat for filmen "Måske en dag"

10:50-11:25 (Sal A)

Prisvinder på lavbudget

Angelina Owino lavede sin surf-dokumentar-kortfilm ’Måske en dag’ efter 5 dages efteruddannelse i at arbejde med levende billeder og på et budget på kr. 4000. Angelina Owino vil fortælle om, hvordan filmen blev lavet, hvordan hun selv har stået for klipning, optagelser og instruktion, om hvorfor hun startede på at arbejde med et nyt medie, og hvordan det er at arbejde med sig selv som lærred både i processen og efterfølgende.

 

CPG Fotofestival

Hans Vedsted

10:50-11:25 (Sal B)

Hold styr på festivalen

Hvorfor afholder vi den international fotofestival Copenhagen Photo Festival?  Hvilke udfordringer, visioner og kuratoriske aspekter driver festivalen fremad? 
Festivaldirektør 
Maja Dyrehauge Gregersen fortæller hvordan festivalen har som mål at udfordre status quo, bl.a. ved at eksperimentere med, hvordan festivalen udstiller og hvor den gør det, fordi den gerne vil nå endnu bredere ud med kunstneriske oplevelser, der engagerer og forplanter sig i festivalpublikummet

TTØ

Brænd Hamsterhjulet, omslag

11:40-12:25 (Sal A)

Sådan er det muligt at få en 4-dages arbejdsuge på 30 timer med fuld løn

Bliv klogere på grundideen i en 4-dages arbejdsuge og få indsigt i, om en 4-dages arbejdsuge også er noget for dig eller din virksomhed. Mød Pernille Garde Abildgaard, der er Danmarks førende ekspert i netop 4-dages arbejdsuge, og optræder på TAL TIL ØJET sammen med Bo Kønsskov, der er partner og COO i digitalbureauet Abtion. I 2019 indførte Abtion en 4-dages arbejdsuge på 30 timer. Bo Kønsskov fortæller om baggrunden for at skifte til en 4-dages uge, om erfaringer, succeser og faldgruber.

 

ttø

Maria Thykjær

11:40-12:25 (Sal B)

Digital First - digital udvikling på de store medier

I dette oplæg inviterer Vibeke Kjær og Marie Thykjær deltagerne ind i den digitale udvikling på Berlingske og på DR. Kom med i maskinrummet, når der i tæt samarbejde med journalister skal laves meningsfulde motion graphics og explainervideoer til den digitale avis. Og få indblik i udviklingen af digitale grafiske fortællinger på DR Sporten og markedsføring af DR på sociale medier, der udføres i et miks af grafisk design, animation, illustration, identitetsdesign og konceptudvikling.

 

TTØ

Frokost

12:25-13:15 (Torvet) Buffet og hyggeligt netværk

ttø

WeekendAvisen

13:15-14:00 (Sal A)

Verdens bedste avisforside - Weekendavisens redesign

Katinka Bukh stod for Weekendavisens redesign, som udkom første gang i 2020. Katinka vil fortælle om et turbulent og ambitiøst år, og om hvordan Weekendavisen endte med at blive kåret af Society for News Design i USA som 'World's Best Designed Newspaper'.

 

Fake News

Reality Lost - Markets of Attention, Misinformation and Manipulation

13:15-14:00 (Sal B)

Fake news og visuel manipulation - før, nu og i fremtiden

Dette oplæg ved Mads Vestergaard præsenterer fake news og visuelle manipulationer fra ældre og nyere tid og belyser de teknologiske muligheder for og incitamenter til at skabe og sprede dem. Hvor det tidligere var en tidskrævende og omkostningsfuld opgave at få et stykke propaganda til at ligne en reel artikel og journalistik, er det med nye og hastigt udviklende digitale teknologier til billed- og videomanipulation blevet let og billigt at skabe manipuleret og manipulerende billedmateriale, som kan være meget svært at skelne fra den virkelige vare.

 

TTØ

Hanne Lise Thomsen

14:15-15:00 (Sal A)

Internationale "Billboard Projects" - fotokunst til byrum

Fotokunstner Hanne Lise Thomsen tager i dette foredrag udgangspunkt i videoprojektioner fra New York og Istedgade, København og i billboardprojekter hun har udført i Ramallah, Casablanca og Istanbul. Alle sammen stedspecifikke projekter i det offentlige rum, der har kommenteret aktuelle sociale og politiske problemstillinger.

storrytelling

&Co

14:15-15:00 (Sal B)

Awardwinning Storytelling

&Co. er bureauet bag den iøjnefaldende og engagerende visuelle kommunikation for virksomheder som VELUX, TV 2 og TIVOLI. Partner og Senior Strategist, Lone Tvedergaard Bach vil i sit oplæg fortælle om de både strategiske og kreative processer, der ligger bag udviklingen af stærk visuel kommunikation. 

TTØ

Kaffe og kage

15:00-15:30 (Torvet): Kaffe og kage 

ttø

Christian Als

15:30-16:00 (Sal A)

Sporskifte - fra krigens fotografier til bjergtagende natur

Få indblik i fotograf, explorer og filmskaber Christian Als store viden om at producere film og fotografi med resonans og eventyr. Tidligere i karrieren jagtede han krig og konflikt, indtil han kom desillusioneret hjem fra jordskælvet i Haiti og indså, at han havde mistet eventyret i sin jagt på det grimme og grufulde. I dag rejser Christian verden rundt for at forfølge æteriske billeder og fange historier, der giver et  positivt fokus på vores planet.

 

bogstaver i neon

Clark Tipps

15:30 - 16:00  (Sal B)

25 digitale værktøjer på 25 minutter

Der findes masser af digitale værktøjer til at skabe visuel kommunikation og grafisk produktion. Værktøjer hvor du kan designe alt fra visitkort og opefter. 
Lave fantastiske portfolios, blogs og hjemmesider. Optimere fotos og grafik. Skrive som Hemingway. Og styr på businessplaner og produktion. 
Mihai Zahiu præsenterer 25 af de nyeste og bedste værktøjer og du får slides med link til dem alle sammen.
Indlægget er på engelsk. 

Ellie Jokar

privat

16:10-16:55 (Sal A)

Vilje, mod og humor sparker døre ind

Ikke to oplæg ligner hinanden, når Ellie Jokar optræder. På TAL TIL ØJET vil Ellie give et uhøjtideligt indblik i, hvordan hun kombinerer musik, humor og det visuelle i sit arbejde. Hun vil gennem sit oplæg tage fat i nogle af sine raptekster, indslag fra DR-serien ”Det Slører Stadig”, og give dig et indblik i, hvordan hun sparkede døren ind til den danske underholdningsbranche. 

 

TTØ

Skrub af bar

16:55-17:30 (Torvet)

 

 

 

 

 

TTØ

Køb billet

Har du besluttet for at deltage, klik herunder for at komme hen til bestillingssiden.