Ni nomineret til Cavlingprisen

13. dec. 2006 – kl. 10.40
Del:
Cavling-komitéen i Dansk Journalistforbund nominerede onsdag aften hele ni journalistiske præstationer til Cavling-prisen 2006. De ni nomineringer dækker over hele 18 journalister.

De nominerede er:

  • Freelancejournalist Tom Heinemann for tv-dokumentaren "Når tilbud dræber", vist på DR1 19. juni 2006. Udsendelsen rejste debat om danske virksomheders og forbrugeres ansvar i forbindelse med produktion i den tredje verden.
  • Journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Sandøe, Morgenavisen Jyllands-Posten, for deres afsløringer af nepotisme og vennetjenester ved tildeling af lejligheder til familie, venner og ansatte i Lærerstandens Brandforsikring.
  • Journalisterne Jens Høvsgaard, Ulrik Dahlin, Morten Hansen og Gertrud Højlund, Fagbladet 3F/Nyhedsbrevet 3F, for deres artikler om handel med kvinder fra Østeuropa til prostitution i Danmark.
  • Journalisterne Lars Teilmann og Tino Pedersen, Nordjyske Medier, der via en række konkrete eksempler påpeger det problematiske i, at politiet undersøger sig selv i klagesager.
  • Kulturredaktør Flemming Rose, Morgenavisen Jyllands-Posten, for sit forsvar for ytringsfrihed i sin egen avis og en lang række medier i ind- og udland i de diskussioner, som opstod efter offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne i efteråret 2005.
  • Journalisterne Charlotte Aagaard og Lotte Folke Kaarsholm, Information, for deres artikelserie om danske museers og auktionshuses udstilling af og handel med stjålne kunstgenstande.
  • Journalist Olav Hergel og fotojournalist Miriam Dalsgaard, Politiken, for artikelserie om flygtninges – og især flygtningebørns – forhold på danske asylcentre.
  • Journalisterne Christian Degn og Stine Skriver for deres afdækning i DR’s forbrugermagasin Kontant i foråret 2006 af den såkaldte kødskandale .
  • Direktør Nils Mulvad, Dicar, og journalist Brigitte Alfter, Information, for via aktindsigt og netværk mellem journalister over hele Europa at fremskaffe oplysninger om landbrugsstøtte i flere forskellige EU-lande.

Vinderen afsløres onsdag den 3. januar - og prisen overrækkes vinderen ved en højtidelighed i Dansk Journalistforbund fredag den 5. januar.

Se mere on Cavling-prisen, indstillingerne m.m.


Jørgen Rohdes statuette af Henrik Cavling
Foto: Michael Daugaard
Tags: Cavling Af: Andreas

Relateret indhold

Retningslinjer
Retningslinjer for Cavling-komitéens arbejde er som følger:
Læs mere
Fundats for Henrik Cavlings Fond
Læs hele Fundatsen for Henrik Cavlings Fond her.
Læs mere
Cavlingprisen 2013
Forslag til Cavlingprisen 2013
Læs mere

Relaterede nyheder

Her er den nye Cavling-komité
I dag valgte hovedbestyrelsen i DJ Cavling-komité for de næste tre år. To nye ansigter er kommer til, mens tre fortsætter. Ny formand er Ida Ebbensgaard.
Læs mere
Hvem skal uddele Cavlingprisen?
DJ skal vælge ny Cavling-komité. Den består af fem personer, som de næste tre år skal udvælge modtageren af Cavlingprisen. Valget af komiteen foretages af Hovedbestyrelsen på et møde i juni...
Læs mere
”Jeg er især glad for, at udenrigsjournalistikken hædres!”
Puk Damsgård er stolt over og glad for, at også udenrigsjournalistikken hyldes med hendes Cavlingpris. "Det er vigtigt, at vi stadig er ører og øjne derude. Man kan ikke google sig til, hvad...
Læs mere