DJ vil tilbyde refugie til medlemmer

03. mar. 2016 – kl. 14.51
Del:
Et refugium på Bornholm skal komme medlemmer til gode som skriveværksted eller som mindre kursus-sted. Finansieringen af købet kommer fra en arv DJ modtog i 2011.

DJ’s medlemmer skal have mulighed for at låne et hus, hvis de eksempelvis skal skrive en bog, lave projektorienteret studiearbejde eller på anden måde har brug for at komme væk fra den daglige trommerum.

Derfor har hovedbestyrelsen i DJ i dag besluttet at sige god for, at DJ køber et hus i Allinge på Bornholm som medlemmerne så kan byde ind på brugen af.

Finansieringen af købet kommer fra en arv som DJ modtog i 2011 da et dedikeret DJ-medlem testementerede sin Københavner-lejlighed til DJ. Det mangeårige medlem Torben Grønholt testementerede lejligheden og alle sine ejendele til DJ i kærlighed til forbundet, og med det ønske, at arven skulle komme andre medlemmer til gode.

Efter en omfattende renovering i 2012 har lejligheden været lejet ud, da den ikke må benyttes som ferielejlighed eller fx mødelokale, men skal benyttes til bolig. Men nu er det altså blevet tid til at sælge.

Og noget af overskuddet skal så gå til at give DJ-medlemmer mulighed for at nyde solskinsøen.

”Jeg synes det er helt i Torben Grønholts ånd, at vi i DJ køber et hus, der kan komme mange medlemmer til gode. Det er tanken at leje det ud på yderst favorable vilkår, da ingen skal tjene på huset”, siger Linda Garlov, direktør i DJ.

Huset i Allinge kan efter renovering bruges af både medlemmer, kredse, grupper og administration - fx under folkemødet på Bornholm, hvor DJ har været aktiv deltager siden starten i 2011.

Fagbladet Journalisten interviewede Torben Grønholt i 2001. Allerede dengang lå det i kortene, at DJ skulle arve ham.

Tags: Bestyrelse Af: Troels Johannesen

Relaterede nyheder

DJ vil ændre investeringspolitik
Det er fremover slut med, at DJ investerer i hedgefonde, selvom de er fuldt lovlige. Til gengæld har hovedbestyrelsen nu givet mandat til, at mere af formuen investeres i aktier.
Læs mere
Formands-valgmøder i Roskilde, Århus, København og Åbybro
Kreds 1, 3, 4 og 6 har formået at samle alle kandidater til formands- og næstformandsposterne.
Læs mere
Tillidsfolk: Ingen grænse for formandsperiode
DJ’s tillidsfolk siger nej til loft over formandsperioders længde. Også HB-medlemmer bør sidde så længe de vil og kan genvælges. Men tillidsfolkene overvejer, om formand og næstformand skal vælges...
Læs mere

Arrangementer

Kursus for den professionelle delegation
Hvervet som tillidsrepræsentant på en DJ arbejdsplads byder på mange udfordringer, især ved forhandlingsbordet med ledelsen. Og ofte sidder der flere forhandlere på begge sider af bordet. Det...
Læs mere
Kursus for Den faglige leder
Vi sætter bl. a. fokus på, hvad der motiverer dig i dit faglige hverv, arbejdet i en bestyrelse og ser på rekrutteringen til din del af DJ-arbejdet. Kurset er meget konkret bundet...
Læs mere