Foto: Jakob Carlsen

”Jeg er især glad for, at udenrigsjournalistikken hædres!”

08. jan. 2016 – kl. 16.09
Del:
Puk Damsgård er stolt over og glad for, at også udenrigsjournalistikken hyldes med hendes Cavlingpris. "Det er vigtigt, at vi stadig er ører og øjne derude. Man kan ikke google sig til, hvad Syrien er," siger hun i sin takketale.

- Jeg er overrasket over, at det er mig, der får prisen. Tak til komiteen for at hædre mit arbejde. Tak til DR Nyheder og til mine kollegaer og rejsekammerater, som de dygtige fotografer jo er. Uden dem kunne jeg ikke gøre det. Også tak til Politikens Forlag.

Jeg er især glad for, at det er udenrigsjournalistikken og historier fra Mellemøsten, der bliver hædret. For jeg mener, at netop udenrigsjournalistikken er vigtigere end nogensinde før. For nok lever vi i en verden, som vi er enige om at kalde Den Globale Landsby, hvor det med internettet og sociale medier er lettere end nogensinde før at kommunikere på tværs af kloden. Men jeg føler, at verden uden for Danmark for mange danskere bliver længere og længere væk. Vi lever hver især i hver vores bobler, hvor det er de nære ting, der betyder noget – vores børn og måske en eller anden indenrigspolitisk sag.

Jeg mener, det er vigtigere end nogensinde at få prikket hul på de bobler.

Mange føler, Mellemøsten ligger meget langt væk – men det er jo faktisk bare lige ovre på den anden side af Middelhavet. Og mange danskere fik nok et chok, da syriske flygtninge væltede op ad motorvejen i Danmark.

Det er vigtigt, at vi er derude og er ører og øjne. Mange medier skærer i disse år ned, og det er ofte Udlandsredaktionerne, der bliver ramt. Men man kan ikke google sig frem til, hvad Syrien er. Så jeg er stolt over og glad for, at det også er udenrigsjournalistikken, der hyldes og hædres i dag. Tak!

Tags: Cavling Af: Bo Therkildsen

Relateret indhold

Retningslinjer
Retningslinjer for Cavling-komitéens arbejde er som følger:
Læs mere
Fundats for Henrik Cavlings Fond
Læs hele Fundatsen for Henrik Cavlings Fond her.
Læs mere
Cavlingprisen 2013
Forslag til Cavlingprisen 2013
Læs mere

Relaterede nyheder

Her er den nye Cavling-komité
I dag valgte hovedbestyrelsen i DJ Cavling-komité for de næste tre år. To nye ansigter er kommer til, mens tre fortsætter. Ny formand er Ida Ebbensgaard.
Læs mere
Hvem skal uddele Cavlingprisen?
DJ skal vælge ny Cavling-komité. Den består af fem personer, som de næste tre år skal udvælge modtageren af Cavlingprisen. Valget af komiteen foretages af Hovedbestyrelsen på et møde i juni...
Læs mere
Cavlingprisen 2015 til Puk Damsgård
Dansk Journalistforbunds Cavlingpris 2015 går til en journalist, der er en fremragende formidler, en skarp analytiker og en blændende fortæller. Cavlingprisen går til Puk Damsgård.
Læs mere