Nina Frank: 3 steps til personlig forandring

15. jan. 2016 – kl. 11.17
Del:
Coach Nina Frank tager i arbejdet med personlig forandring udgangspunkt i tre grundprincipper: Inspiration. Relation. Repetition.

Inspiration - om at få input

Det her kan du gøre, når du er blevet fyret, eller du kan gøre det, inden du bliver fyret: Find en række rollemodeller. Hvem lytter du til? Hvem gad du godt selv være? Hvor bliver du selv inspireret? Kig også gerne på andre, der er blevet fyret, og som er kommet videre. Hvad gjorde de, som hjalp dem videre?

- Kig på alle dem, som kan give dig energi og håb. Kig på dem, som har bidt i græsset og lært noget nyt. Og tag så kontakt til dem! Gå i gang med at skabe et netværk. Find også gerne inspirerende artikler eller gå til foredrag. Gør alt det, der giver dig energi og inspiration, lyder Nina Franks opfordring.

Relation - om at bygge netværk

Den her del handler om at aktivere det netværk af folk, som du kan tale med, og som du føler, at du trygt kan risikere noget overfor. Det kan være folk i dit eksisterende netværk eller i dit nye netværk af rollemodeller.

- Folk, der er blevet fyret, kan nemt gå i sort og sidde derhjemme i en negativ spiral af skyld, mindreværd og skam. Så det, du har brug for, når du er blevet fyret, er først og fremmest at tale med mennesker, der kan lytte, og som har en respekt, empati og ydmyghed over for din situation, siger Nina Frank og fortsætter:

- Husk, at du udvikler dig mest ved at tale med folk, som kan udfordre din selvfortælling. De skal lytte til dig, men også udfordre dig ved at turde sige, hvad de ser. Vælg derfor ikke kun de folk, som kender dig rigtig godt. Få hjælp til at se dig selv udefra ved at række ud til andre end de sædvanlige.

Repetition - om at øve sig i sit ”nye selv”

Når du er blevet inspireret og har fået skabt relationer og nye billeder af dig selv, skal du begynde at træne til de situationer, du skal igennem på vejen til at få dit nye job. Du skal arbejde med din kommunikation omkring dig selv på forskellige planer på baggrund af det fornyede selvbillede, du forhåbentlig er ved at have fået.

- Hvordan fortæller du om dig selv i en almindelig samtale, i en jobansøgning og i jobsamtalen? Det skal du repetere igen og igen. Øv dig på fortællingen om dig selv under opvasken og bruseren. Du skal også øve dig på de situationer, som typisk går galt for dig. Hvad er det, der tricker dig, og hvorfor? Det er godt også at træne den slags ting med andre – for eksempel ved personlig coaching i gruppe eller på hold.


Tags: Coaching, Karriereudvikling, Jobsøgning, Ledighed, Opsigelse Af: Stine Herdel

Nina Frank

Foto: Morten Faurby

Relateret indhold

DJs kursus i jobsøgning
Lær at skrive den jobansøgning der bringer dig til jobsamtale
Læs mere
Hvad er DJ Outplacement?
DJ Outplacement er Dansk Journalistforbunds tilbud til dig, der er blevet opsagt, så du kan få en god indgang til et nyt arbejdsliv.
Læs mere
Sådan er outplacementforløbet
DJ Outplacement- forløbet giver dig redskaber til at komme videre på arbejdsmarkedet, gennem coaching og samtaler.
Læs mere

Relaterede nyheder

En jobsøgendes bekendelser
Jobannoncer, der søger efter MULTITALENTER. Velmenende råd fra et netværk, der har travlt med sit eget. Og en hverdag, hvor angsten lurer lige under overfladen - som for alt i verden...
Læs mere
Styrket indsats til dimittender i DJ
DJ har særligt fokus på målrettet tilbud til studerende og nyuddannede i ny dimittendpakke, som skydes i gang i løbet af sommeren. Fokus er først og fremmest, hvordan man lander sit første...
Læs mere
Tre bud på ny digital journalistik
DJ inviterede tre nye danske digitale medier til arrangement om ambitioner, forretningsmodeller og nye digitale muligheder. Her får du chefredaktørernes valg, overvejelser og bekymringer...
Læs mere

Arrangementer

Nyuddannet – Skab din karriere
Kurset henvender sig til dig, der er uddannet indenfor det seneste år, og som ønsker at lande det første job eller at sætte retning på karrieren.
Læs mere
Nyuddannet? Skriv dig til en jobsamtale
Speeddating med branchen
Læs mere
JobWorkShop - skriv så du bliver kaldt til samtale!
Mange af DJs medlemmer er gode til at skrive. Men de fleste kan blive bedre til at skrive en moderne effektiv jobansøgning. Lær at skrive personligt, konkret, virksomhedsrettet og om fremtiden.
Læs mere