Bliv en bedre praktikantvejleder

22. jan. 2016 – kl. 09.55
Del:
DJ og Danske Medier udbyder igen kursus for praktikantvejledere. Her kan både nye og erfarne vejledere få konkrete redskaber til at gøre det endnu bedre for praktikanterne. Du skal være hurtigt ude for at få en plads.

Det kræver mere end blot at kunne sit fag at være en god praktikantvejleder i dag.

Derfor har Danske Medier og DJ i fælleskab udviklet et kursus til dig som er praktikantvejleder i mediebranchen. Kurset udbydes i samarbejde med Praktikudvalget for journalistuddannelser på DMJX, SDU og RUC.

Kurset foregår over to moduler:
Coaching og feedback. Der kan ikke vælges mellem de to moduler. Du skal afsætte tid til at deltage i dem begge.

Coach din praktikant 15. marts kl. 10.00-17.00

Feedback og den svære samtale 3. maj  kl. 10.00- 17:00

Begge forløb foregår i DJs kursuslokaler, Gl. Strand 46, 1202 København K

Der er kun plads til 20 deltagere, som fordeles efter ”først til mølle-princippet”. Tilmelding senest 1. marts. 

Mere om kurset

Modul 1 Coaching:

På kurset vil du blive introduceret for alle facetter af coaching lige fra konkrete spørgeteknikker til psykologien og virkemidlerne i effektiv kommunikation. Der vil være afstikkere til coaching som metode og tænkning og rollen som coach.

Underviser er Gitte Svanholm, internationalt certificeret coach og teamcoach (ICC). Gitte er oprindeligt uddannet journalist. Hun har blandt andet arbejdet på Politiken som uddannelsesreporter og været intern underviser på avisen. Nu har hun sin egen virksomhed, hvor hun underviser i coaching, skriver bøger og er ekstern coach i mediebranchen.  

Modul 2 Feedback/den svære samtale

Det ligger i praktikantvejlederens rolle at skulle give konstruktiv og konkret feedback på praktikantens produkt såvel som proces. Men hvordan adskiller man personlighed og produkt, hvornår er der grund til at se på proces før produkt. Hvordan giver man feedback hvis der er meget lidt godt at komme efter? Og hvordan får du givet din praktikant feedback på personlighed, attitude, hygiejne eller tøjstil?

Underviser er Klaus Henriksen, selvstændig konsulent. Tidligere ekstern lektor på RUC, udviklingschef og konsulent i DR. Klaus har både som ansat og som selvstændig konsulent lavet en masse kurser i medie- og kommunikationsbranchen og har trænet redaktioner og arbejdspladser i feedback.  

Der er lagt væk på at underviserne skal have erfaring med mediebranchen, men også have uddannet sig videre og have dokumenteret erfaring med undervisning i det emne de skal undervise i her.

Undervisningen tilrettelægges som en vekselvirkning mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Formålet er at skabe et fortroligt rum hvor I kan øve jer i trygge rammer og omsætte viden til egen erfaring, inden I skal hjem og bruge det i praksis.

Pris
Kurserne koster samlet 1100 kr. plus moms pr. deltager. Det er normalt arbejdspladsen, der betaler kurset, arbejdstiden og transporten. Der vil blive serveret en let frokost samt kaffe/the.  

Tilmeld dig her

Tags: Efteruddannelse, Praktikant Af: Troels Johannesen

Relateret indhold

Ferie for journalistpraktikanter
Journalistpraktikanter følger en særlig ordning efter uddannelsesaftalen med Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DAM) og andre uddannelsesaftaler.
Læs mere
Praktik
Uddannelsesaftalen beskriver journalistpraktikenternes vilkår. Ud over de specifikke regler i disse, er praktikanter omfattet af den overenskomst, der er gældende for praktikstedet. Praktikanter...
Læs mere
Fotojournalistpraktikanter
Fotojournalistpraktikanter følger de samme bestemmelser, som journalistpraktikanterne.
Læs mere

Relaterede nyheder

4 nye kurser for kommunikatører
DJ Akademi er klar med fire spritnye kurser for kommunikatører: Lær at lave en plan for dit indhold, bliv super-bruger af facebook, slå igennem med politisk kommunikation og lær at bruge video!
Læs mere
En jobsøgendes bekendelser
Jobannoncer, der søger efter MULTITALENTER. Velmenende råd fra et netværk, der har travlt med sit eget. Og en hverdag, hvor angsten lurer lige under overfladen - som for alt i verden...
Læs mere
Styrk dine kollegers efteruddannelse
Ny konference arrangeret af Pressens Uddannelsesfond sætter fokus på behov for efteruddannelse. Og det er der behov for i en tid, hvor for få DJ-medlemmer tager på efteruddannelse. DJ’s næstformand...
Læs mere

Arrangementer

STARTPAKKEN - (4 dage) forløb for nystartede selvstændige/freelancere
Drømmer du om at være din egen chef? Så søg optagelse på DJ STARTPAKKEN for selvstændige/freelancere og bliv klædt på til at være din egen forretning
Læs mere
DJ BIZ INTRO: Skal du være freelancer/selvstændig?
Du overvejer at blive freelancer/selvstændig, men er det noget for dig? Hvordan arbejder man, når man går solo, og hvordan undgår du begynderfejlene? Bliv klogere på 3 timer i DJ
Læs mere
STARTPAKKEN - (4 dage) forløb for nystartede selvstændige/freelancere
Drømmer du om at være din egen chef? Så søg optagelse på DJ STARTPAKKEN for selvstændige/freelancere og bliv klædt på til at være din egen forretning
Læs mere