Bliv en bedre praktikantvejleder

22. jan. 2016 – kl. 09.55
Del:
DJ og Danske Medier udbyder igen kursus for praktikantvejledere. Her kan både nye og erfarne vejledere få konkrete redskaber til at gøre det endnu bedre for praktikanterne. Du skal være hurtigt ude for at få en plads.

Det kræver mere end blot at kunne sit fag at være en god praktikantvejleder i dag.

Derfor har Danske Medier og DJ i fælleskab udviklet et kursus til dig som er praktikantvejleder i mediebranchen. Kurset udbydes i samarbejde med Praktikudvalget for journalistuddannelser på DMJX, SDU og RUC.

Kurset foregår over to moduler:
Coaching og feedback. Der kan ikke vælges mellem de to moduler. Du skal afsætte tid til at deltage i dem begge.

Coach din praktikant 15. marts kl. 10.00-17.00

Feedback og den svære samtale 3. maj  kl. 10.00- 17:00

Begge forløb foregår i DJs kursuslokaler, Gl. Strand 46, 1202 København K

Der er kun plads til 20 deltagere, som fordeles efter ”først til mølle-princippet”. Tilmelding senest 1. marts. 

Mere om kurset

Modul 1 Coaching:

På kurset vil du blive introduceret for alle facetter af coaching lige fra konkrete spørgeteknikker til psykologien og virkemidlerne i effektiv kommunikation. Der vil være afstikkere til coaching som metode og tænkning og rollen som coach.

Underviser er Gitte Svanholm, internationalt certificeret coach og teamcoach (ICC). Gitte er oprindeligt uddannet journalist. Hun har blandt andet arbejdet på Politiken som uddannelsesreporter og været intern underviser på avisen. Nu har hun sin egen virksomhed, hvor hun underviser i coaching, skriver bøger og er ekstern coach i mediebranchen.  

Modul 2 Feedback/den svære samtale

Det ligger i praktikantvejlederens rolle at skulle give konstruktiv og konkret feedback på praktikantens produkt såvel som proces. Men hvordan adskiller man personlighed og produkt, hvornår er der grund til at se på proces før produkt. Hvordan giver man feedback hvis der er meget lidt godt at komme efter? Og hvordan får du givet din praktikant feedback på personlighed, attitude, hygiejne eller tøjstil?

Underviser er Klaus Henriksen, selvstændig konsulent. Tidligere ekstern lektor på RUC, udviklingschef og konsulent i DR. Klaus har både som ansat og som selvstændig konsulent lavet en masse kurser i medie- og kommunikationsbranchen og har trænet redaktioner og arbejdspladser i feedback.  

Der er lagt væk på at underviserne skal have erfaring med mediebranchen, men også have uddannet sig videre og have dokumenteret erfaring med undervisning i det emne de skal undervise i her.

Undervisningen tilrettelægges som en vekselvirkning mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Formålet er at skabe et fortroligt rum hvor I kan øve jer i trygge rammer og omsætte viden til egen erfaring, inden I skal hjem og bruge det i praksis.

Pris
Kurserne koster samlet 1100 kr. plus moms pr. deltager. Det er normalt arbejdspladsen, der betaler kurset, arbejdstiden og transporten. Der vil blive serveret en let frokost samt kaffe/the.  

Tilmeld dig her

Tags: Efteruddannelse, Praktikant Af: Troels Johannesen

Relateret indhold

Ferie for journalistpraktikanter
Journalistpraktikanter følger en særlig ordning efter uddannelsesaftalen med Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DAM) og andre uddannelsesaftaler.
Læs mere
Praktik
Uddannelsesaftalen beskriver journalistpraktikenternes vilkår. Ud over de specifikke regler i disse, er praktikanter omfattet af den overenskomst, der er gældende for praktikstedet. Praktikanter...
Læs mere
Fotojournalistpraktikanter
Fotojournalistpraktikanter følger de samme bestemmelser, som journalistpraktikanterne.
Læs mere

Relaterede nyheder

Styrk dine kollegers efteruddannelse
Ny konference arrangeret af Pressens Uddannelsesfond sætter fokus på behov for efteruddannelse. Og det er der behov for i en tid, hvor for få DJ-medlemmer tager på efteruddannelse. DJ’s næstformand...
Læs mere
DJ: Flere skal på efteruddannelse
Ny undersøgelse for DJ og Danske Medier viser, at 35 % af deltagerne aldrig tager på efteruddannelse. Det skal der gøres noget ved, mener DJ’s næstformand Tine Johansen, der vil have efteruddann...
Læs mere
DJ udbyder nye endags-kurser for kommunikatører
DJ Akademi er en ny kursusrække for kommunikatører. DJ afvikler inden sommer i alt tre endagskurser med fokus på at løfte professionelle kommunikatørers faglighed.
Læs mere

Arrangementer

Grundlæggende webudvikling med HTML og CSS (DJ rabat)
Kurset henvender sig til journalister, fotografer, kommunikationsmedarbejdere og andre formidlere
Læs mere
DJ Akademi - Styrk organisationens interne kommunikation
- Med dig selv som strategisk spydspids! Her er kurset, som giver dig redskaber og viden, der ruster dig til at arbejde med intern kommunikation i organisationen. Du får argumenter og...
Læs mere
Konference: genopdag efteruddannelsen!
Brugen af efteruddannelse falder støt hos journalister og kommunikationsfolk. Hvorfor? Og er det så grelt, at det kan gå ud over den faglige udvikling og konkurrencedygtigheden i den danske mediebranc...
Læs mere