Ugentlige feedback-møder skaber trivsel og udvikling

15. feb. 2016 – kl. 11.37
Del:
”Journalister er vant til altid at se frem mod den næste historie”, siger Julie Grothen, journalist på Sjællandske Mediers sjællandsredaktion. Derfor har de på redaktionen taget konsekvensen og indført faste ugentlige feedback-møder, hvor den forgangne uges artikler evalueres i konstruktive vendinger.

Hvad er rammen for redaktionens feedback-møder?

- Vi har lagt møderne en fast dag og inden for et fast tidsrum hver uge, så det er noget, vi kan regne med og forberede os til. Møderne er ikke styret af vores redaktionsleder, men er derimod et fælles ansvar, hvor vi skiftes til at tage et tema op og tage teten på at evaluere den forgangne uges artikelproduktion.

Vi har lagt møderne en fast dag og inden for et fast tidsrum hver uge, så det er noget, vi kan regne med og forberede os til

Hvordan forløber et typisk feedback-møde?

- Der er nogle faste, formelle ting, vi er omkring ved hvert møde. Det er antallet af artikler, sammensætningen af kilder og kønsfordelingen på både kilde- og ekspertniveau. Derudover har vi på skift ansvaret for at sætte fokus på tematiske og faglige ting, som kan være med til at gøre os klogere på det, vi laver. Det kan være valget af rubrikker og forsidehistorier, artiklernes opbygning, brugen af kilder etc.

Hvilke spilleregler skal overholdes?

- Journalister er gode til at være fejlfindere, så det behøver vi ikke at øve os i. Det er meget sværere at være konstruktiv. Vi giver derfor kun konstruktiv feedback og tror på, at vi lærer mest af at fremhæve de positive ting. Det betyder ikke, at vi går uden om de ting, der kunne have været bedre. Men vi lægger vægten på de ting, der kan forbedres ud fra sætninger som: ”I den her artikel tror jeg, at man med fordel kunne have vendt rundt på rækkefølgen, fordi ...” Eller: ”Man kunne have gjort den her rubrik mere aktiv ved, at …” På den måde forholder vi os kritisk til hinandens – og vores egne – artikler i en kontekst, hvor vi kan lære noget.

Evalueringskulturen blandt journalister er generelt ret dårlig, tror jeg. Journalister er vant til altid at se frem mod den næste historie

Hvad får I ud af de her ugentlige feedback-møder?

- Evalueringskulturen blandt journalister er generelt ret dårlig, tror jeg. Journalister er vant til altid at se frem mod den næste historie. Det, at vi har taget os tiden og skabt en fast ramme for feedback, gør, at jeg har fået en fornyet opmærksomhed på det, jeg selv skriver - og på det produkt, vi laver i fællesskab.  

Tags: Coaching, Karriereudvikling, MUS Af: Johanne Luise Boesdal

Julie Grothen

Foto: Jens Wollesen

Relateret indhold

Vores tilgang til samtalen
50% coaching 50% rådgivning
Læs mere
Rammer for DJ mentor
Rammer, etik og spilleregler
Læs mere
Derfor mentor eller mentee
Hvad er det præcis man kan få som udbytte af at være mentee, og hvad er udbyttet af at være mentor?
Læs mere

Relaterede nyheder

Tre bud på ny digital journalistik
DJ inviterede tre nye danske digitale medier til arrangement om ambitioner, forretningsmodeller og nye digitale muligheder. Her får du chefredaktørernes valg, overvejelser og bekymringer...
Læs mere
Mere feedback med fokus på opgaven, tak
Feedback på arbejdspladsen er et område med plads til forbedringer, mener arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen. For konstruktiv feedback flytter faktisk folk – hvis fokus vel...
Læs mere
Lav en forretningsplan … og brug den!
Som freelancer eller selvstændig skal du bruge 50% af din arbejdstid på at udvikle din forretning, siger karriererådgiver i DJ Mads Løkke.
Læs mere

Arrangementer

Pas på dig selv
DJ tilbyder to dages træning i at passe på dig selv i en medie- og kommunikationsbranchen under store forandringer. Du får redskaber til at forebygge og håndtere stress. Du får viden om hvad...
Læs mere
JobWorkShop - skriv så du bliver kaldt til samtale!
Mange af DJs medlemmer er gode til at skrive. Men de fleste kan blive bedre til at skrive en moderne effektiv jobansøgning. Lær at skrive personligt, konkret, virksomhedsrettet og om fremtiden.
Læs mere
Nyuddannet – Skab din karriere
Kurset henvender sig til dig, der er uddannet indenfor det seneste år, og som ønsker at lande det første job eller at sætte retning på karrieren.
Læs mere