DJs formand genopstiller ikke

27. jan. 2015 – kl. 10.07
Del:
Mogens Blicher Bjerregård stopper som formand for Dansk Journalistforbund i forbindelse med næste Delegeretmøde. Efter 16 år som formand er det tid til at prøve nyt. Dermed skal de delegerede vælge ny formand til april.

Når de delegerede på DJ’s delegeretmøde mødes den 28. og 29. april 2015, skal de ikke blot vælge ny hovedbestyrelse og lægge kursen for de næste to års politiske arbejde. De skal også vælge ny formand.

For efter 16 år på posten, og dermed som en af de længst siddende fagforeningsformænd i landet, takker Mogens Blicher Bjerregård (57) af som formand.

”DJ har været gennem en kolossal forandring, og mit fokus har især de sidste par år flyttet sig ud på den internationale scene. Det er et kæmpe privilegium og et omfattende arbejde at være formand for Dansk Journalistforbund. Jeg er stolt af de mange resultater, vi har opnået gennem de mange år jeg har været her”, siger Mogens Blicher Bjerregård.

”Jeg føler selv, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe. Jeg giver en robust, moderne og slagkraftig faglig organisation videre, samtidig med, at jeg bevarer tilknytning til organisationen og til de udfordringer som mediefolk står over for i hele verden”.

Mogens Blicher Bjerregård blev i 2013 valgt som præsident for European Federation of Journalists, der tæller over 300.000 mediefolk over hele Europa. Og det internationale arbejde for pressefrihed og mediefolks vilkår fortsætter Mogens Blicher Bjerregård med:

”Når det gælder DJ’s internationale arbejde i regi af IFJ og EFJ kommer jeg til at arbejde videre, ligesom jeg gør det på ophavsretsområdet, hvor der er en række globale udfordringer, der har stor betydning for danske mediefolk”, siger Mogens Blicher Bjerregård.

Helt konkret fortsætter Mogens Blicher Bjerregård som præsident for EFJ, som blandt følger EU-lovgivningen tæt og gennem dialog med Europarådet arbejder for pressefrihed og mediernes mangfoldighed i Europa. Herudover repræsenterer Mogens Blicher Bjerregård Danmark i UNESCOS’s særlige råd for medier, pressefrihed og journalisters sikkerhed, IPDC (The International Programme for the Development of Communication), hvor han også sidder med i det centrale bestyrelsesarbejde. Herudover er han DJ’s repræsentant i bestyrelsen for International Media Support, som selv tilbage i 2001 var med til at oprette.

Fakta: Mogens Blicher Bjerregård

DJ er under Mogens Blicher Bjerregård vokset fra at have ca 9000 medlemmer i 1999 til i dag at have over 17.000 medlemmer i hele medie - og kommunikationsbranchen, og oplever stadig medlemstilvækst.

Forbundshuset på Gammel Strand og i Aarhus er har i dag ca. 100 ansatte, herunder Fagbladet Journalisten og A-kassen, for Journalistik Kommunikation og Sprog, hvor Mogens Blicher Bjerregård også er formand.

Mogens Blicher Bjerregård er uddannet journalist for Danmarks Journalisthøjskole i 1984. Efter endt uddannelse har han arbejdet som journalist på TV Svendborg, Dagbladet Bornholmeren og DR Bornholm. Han startede sin karriere som fagligt aktiv i 80’erne, hvor han var talsperson og tillidsrepræsentant på flere arbejdspladser og var fra 1993 - 1997 var formand for de journalistiske medarbejdere i DR. Fra 1997 til han blev valgt som formand i 1999, var Mogens Blicher Bjerregård faglig konsulent i Dansk Journalistforbund.

Som formand for DJ har Mogens Blicher Bjerregård både før som nu haft en række poster som eksempelvis; medlem af bestyrelsen på DMJX, formand for AJKS, medlem af AC’s bestyrelse, næstformand i IMS (International Media Support), bestyrelsesmedlem i Copy-Dan, medlem af bestyrelsen, samt kasserer i IFJ (International Federation of Journalists), bestyrelsesmedlem i INSI (International News Safety Institute).

 

Læs mere om Mogens Blicher Bjerregård her og på LinkedIN.  

Tags: Bestyrelse, Delegeretmøde, Organisation Af: Troels Johannesen

Relateret indhold

Handlingsprogram 2015-2017
Dansk Journalistforbund har på delegeretmødet april 2015 vedtaget et handlingsprogram frem mod næste delegeretmøde. Inden for rammerne af DJs mission og vision udtrykker det mål for de indsatsområder...
Læs mere
Kommunikationsstrategi
Del: DJs kommunikationsstrategi skal give en fælles forståelse af, hvad DJs kommunikation består af og skal kunne for at understøtte DJs mission om at være en stærk og professionel medlemsorganisatio...
Læs mere
Åbenhedsstrategi
For at understøtte demokratiets udvikling skal borgerne og dermed også medierne opleve størst mulig åbenhed i samfundet. For at opnå dette har DJ følgende bud på en åbenhedsstrategi.
Læs mere

Relaterede nyheder

Tre ledige stillinger: Bliv en del af DJ’s fremgang
Ændringer i DJ’s organisation betyder, at tre konsulentstillinger er ledige i DJ’s sekretariat. Der søges en konsulent til freelancerådgivning, til medlemsrekruttering og så skal Fagfestival...
Læs mere
DJ søger to studentermedhjælpere
Vil du være med til at præge studielivet og få indblik i en politisk ledet organisation? Kan du lide at opsøge kontakt med nye mennesker, netværke og kommunikere i både små og store forsamlinger...
Læs mere
DJ vil tilbyde refugie til medlemmer
Et refugium på Bornholm skal komme medlemmer til gode som skriveværksted eller som mindre kursus-sted. Finansieringen af købet kommer fra en arv DJ modtog i 2011.
Læs mere

Arrangementer

Kursus for den professionelle delegation
Hvervet som tillidsrepræsentant på en DJ arbejdsplads byder på mange udfordringer, især ved forhandlingsbordet med ledelsen. Og ofte sidder der flere forhandlere på begge sider af bordet. Det...
Læs mere
Kursus for Den faglige leder
Vi sætter bl. a. fokus på, hvad der motiverer dig i dit faglige hverv, arbejdet i en bestyrelse og ser på rekrutteringen til din del af DJ-arbejdet. Kurset er meget konkret bundet...
Læs mere