Illustration: Nanette Vabø

Her er de fem nominerede til Cavling 2015

15. dec. 2015 – kl. 13.35
Del:
I alt fem journalistiske præstationer er i år nomineret til Dansk Journalistforbunds Cavlingpris. Vinderen offentliggøres fredag 8. januar 2016.

De nominerede er:  

Signe Daugbjerg og Michael Bech, TV 2, for dokumentaren “De Vaccinerede Piger” om HPV-vaccinerede pigers kamp for anerkendelse af bivirkninger og for hjælp i det etablerede sundhedssystem.  

Puk Damsgård, DR, for sine indsigtsfulde, modige og menneskelige reportager fra konfliktfyldte områder i Mellemøsten samt for bogen "Ser du månen, Daniel".  

Mikkel Vuorela, Politiken, for sine begejstrede, legesyge og originale journalistiske fortællinger i tekst, lyd og billede, blandt andet om en skattejagt i Grønland. 

Line Gertsen, Astrid Fischer, Mathias Friis, Laura Marie Sørensen og Niels Jacob Schøtt, DR, for afsløring af omfattende svigt i Sundhedsstyrelsens tilsyn med læger, så patienter i årevis blev ladt i stikken.  

Simon Bendtsen, Morten Crone og Lars Nørgaard Pedersen, Berlingske, for at afdække myndighedernes forsøg på at ændre retsgrundlaget for asylsøgere fra Eritrea. 

Prisoverrækkelsen foregår fredag den 8. januar 2016 kl. 15.00 i Nationalmuseets festsal, Prinsens Palæ. Pressens minister deltager ved overrækkelsen af prisen.  

Komiteen er udpeget af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse efter indkaldelse af forslag fra forbundets kredse og andre medlemmer. Komiteens arbejde foregår uafhængigt af forbundet og hovedbestyrelsen. Den består af Kirsten Pilgaard, (formand), Nordjyske Medier, Kaare Sørensen, Berlingske Media, Ida Ebbensgaard, DR, Lars Rugaard, Rugaard og Hvidtfeldt samt Torben Møller, DR.  

Spørgsmål til prisen stilles til komiteens formand Kirsten Pilgaard 21305051 eller DJ’s kommunikationschef Troels Johannesen 27258059.  

Tags: Cavling Af: Troels Johannesen

Relateret indhold

Retningslinjer
Retningslinjer for Cavling-komitéens arbejde er som følger:
Læs mere
Fundats for Henrik Cavlings Fond
Læs hele Fundatsen for Henrik Cavlings Fond her.
Læs mere
Cavlingprisen 2013
Forslag til Cavlingprisen 2013
Læs mere

Relaterede nyheder

Her er den nye Cavling-komité
I dag valgte hovedbestyrelsen i DJ Cavling-komité for de næste tre år. To nye ansigter er kommer til, mens tre fortsætter. Ny formand er Ida Ebbensgaard.
Læs mere
Hvem skal uddele Cavlingprisen?
DJ skal vælge ny Cavling-komité. Den består af fem personer, som de næste tre år skal udvælge modtageren af Cavlingprisen. Valget af komiteen foretages af Hovedbestyrelsen på et møde i juni...
Læs mere
”Jeg er især glad for, at udenrigsjournalistikken hædres!”
Puk Damsgård er stolt over og glad for, at også udenrigsjournalistikken hyldes med hendes Cavlingpris. "Det er vigtigt, at vi stadig er ører og øjne derude. Man kan ikke google sig til, hvad...
Læs mere