Kurt Strand stopper i Cavling-komiteen

08. jan. 2013 – kl. 09.46
Del:
Efter 15 år med Cavling-arbejde stopper komiteens formand i år. En stor kapacitet i arbejdet med landets bedste journalistik, lyder det fra DJs formand. Til foråret skal en ny Cavling-komité vælges af DJs hovedbestyrelse.

I fredags blev Cavlingprisen uddelt i Rundetårn i København foran 300 mennesker og live tv. I midten af det hele stod Kurt Strand, der de seneste 15 år har været en del af Cavling-komiteen, og dermed med til at uddele Cavlingprisen. De seneste tre år som en markant formand for landets fornemmeste journalistpris.

"Efter 15 år med omkring 750 gennemdiskuterede Cavlingforslag i bagagen er det på tide at lade nye kræfter komme til. Jeg har været glad for og stolt over, at Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse igen og igen har genvalgt mig til komitéen - noget jeg selv ser som et faglig skulderklap", siger Kurt Strand. 

"Cavlingprisen, nomineringer og forslag er en årlig spejling af journalistikkens tilstand. Og det er det åbenlyst, at journalistikken stadig mere tydeligt bevæger sig i to spor: Et meget larmende, hurtigt og ofte spektakulært - og et noget smallere, langsommere og i reglen mere væsentligt. Cavlingjournalistikken bevæger sig på det andet spor, og efter nogle år med dyk i både kvantitet og kvalitet i de indkomne forslag er det som om, at der i de sidste fire-fem år er blevet mere plads til både dybde, eftertænksomhed og sproglig kvalitet i flere medier. De fem nomineringer til den seneste Cavlingpris understreger meget præcist denne udvikling", siger Kurt Strand.  

Mogens Blicher Bjerregård, formand for DJ siger: 

”Det ærgerligt, at Kurt Strand ikke genopstiller når der til foråret, skal vælges Cavling-komité. Jeg har været rigtig glad for den imponerende energi, Kurt Strand som medlem af Cavling komiteen gennem en årrække har lagt i Cavling-komiteen og de seneste tre år som formand”.  

”I kraft af sin stærke integritet og en baggrund som særdeles anerkendt journalist har Kurt Strand været med til på kvalificeret vis at løfte Cavlingprisen, give den tyngde samt den centrale placering, den fortjener. Sammen med de øvrige fire medlemmer af komiteen har på fremragende vis passet på den fornemste pris i dansk journalistik.”, siger Mogens Blicher Bjerregård.  

Når DJs hovedbestyrelse senere på foråret skal vælge en ny komite, får kredse, grupper, medarbejderforeninger og enkeltmedlemmer mulighed for at indstille kandidater til komiteen. Det bliver så hovedbestyrelsens opgave at sammensætte komiteen, så der både bliver taget hensyn til kontinuitet, fornyelse, ligestilling, mangfoldighed i baggrund samt, at det fortsat bliver en komite med stor journalistisk tyngde.En ny Cavlingkomite er på plads senest i maj.

Cavling-komiteen består iøvrigt af:
Abelone Glahn, Amedia
Torben Møller, journalist DR Midt & Vest
Marianne Nielsen, journalist Ekstra Bladet
Kirsten Pilgaard, journalist Nordjyske Medier

Tags: Bestyrelse, Cavling Af: Troels Johannesen

Relateret indhold

Retningslinjer
Retningslinjer for Cavling-komitéens arbejde er som følger:
Læs mere
Fundats for Henrik Cavlings Fond
Læs hele Fundatsen for Henrik Cavlings Fond her.
Læs mere
Om Cavlingprisen
Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af Journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933).
Læs mere

Relaterede nyheder

Tillidsfolk: Ingen grænse for formandsperiode
DJ’s tillidsfolk siger nej til loft over formandsperioders længde. Også HB-medlemmer bør sidde så længe de vil og kan genvælges. Men tillidsfolkene overvejer, om formand og næstformand skal vælges...
Læs mere
Skal der være grænse for, hvor længe en formand kan sidde?
Skal der være øvre grænse for, hvor ofte formand og næstformand kan genvælges? Det skal HB beslutte til marts – og i givet fald stille forslag til lovændring allerede på delegeretmødet i april.
Læs mere
DJs formand genopstiller ikke
Mogens Blicher Bjerregård stopper som formand for Dansk Journalistforbund i forbindelse med næste Delegeretmøde. Efter 16 år som formand er det tid til at prøve nyt. Dermed skal de delegerede...
Læs mere

Arrangementer

Kursus for den professionelle delegation
Hvervet som tillidsrepræsentant på en DJ arbejdsplads byder på mange udfordringer, især ved forhandlingsbordet med ledelsen. Og ofte sidder der flere forhandlere på begge sider af bordet. Det...
Læs mere