Stressrådgivning

Del:
DJ har en række tilbud til dig der måske allerede er ramt af stress, til dig der vil undgå at blive stresset og til dig der ønsker at gøre en indsats for at øge trivslen og arbejdsglæden på din arbejdsplads.

7 korte om stress i medie- og kommunikationsbranchen

  1. I medie- og kommunikationsbranchen er der øget risiko for stress, fordi arbejdsmiljøet er præget af højt tempo, meget arbejde, mindre grad af indflydelse og for lidt feedback.
  2. Stress i medie- og kommunikationsbranchen rammer ofte ansvarlige, ambitiøse og empatiske medarbejdere. Dem, der ikke er bange for at tage fra, men har svært ved at sige fra.
  3. Medie- og kommunikationsmedarbejdere er præget af stor robusthed, stort engagement og stor ansvarlighed. Men det, der begejstrer, kan også belaste.
  4. En jord- og betonarbejder skal slappe af i kroppen, når han har fri. Som medie- og kommunikationsmedarbejder bør du slappe af i hovedet og bruge kroppen, når du har fri.
  5. At være online på sociale medier i fritiden kan være lige så belastende som at være på arbejde – du kommunikerer, præsterer og slider på samme dele af hjernen, som når du arbejder.
  6. Det tager typisk lige så lang tid at komme på benene igen, som det tager at slide kroppen ned.
  7. Det er ikke en skam at få stress – men det er en skam ikke at gøre noget ved det. Ring til DJ på 33 42 80 00 med det samme, når du mærker symptomerne på stress.

Stresstermometeret

Hvor ligger du på termometeret? Find ud af det her.

Hvordan kan DJ hjælpe dig?

Har du stress-symptomer? Eller kender du en, der har? Så ring til DJ på 33 42 80 00, og bed om stress-rådgivning. Det er en del af dit medlemskab.

Stresskonsulenter i DJ har tavshedspligt, vi forstår din branche og har redskaberne til at hjælpe.

Vi rådgiver dig typisk med 3 samtaler, enten på telefon eller til møde:

  1. samtale: Førstehjælpssamtalen. Vi taler om, hvad der har ramt dig, hvad du selv kan gøre her og nu, og hvordan vi kan hjælpe dig videre.
  2. samtale: Midtvejssamtalen. Måske når du til sygefraværssamtaler på arbejdet. Vi hjælper dig med at finde ud af sygefraværssamtaler og regler. Og at navigere mellem ret og pligt overfor arbejdsplads og kommune.
  3. samtale: Tilbage til arbejdet igen. Hvornår er du klar? Hvordan kommer du godt tilbage til arbejdslivet igen? Og skal du måske skifte arbejdsplads?
Tags: Sygdom, Arbejdsskade, Psykisk arbejdsmiljø, Stress webmaster@journalistforbundet.dk

Relateret indhold

PTSD
PTSD er nok mest kendt fra krigsveteraner, men flere i medie- og kommunikationsbranchen er ramt af PTSD efter voldsomme oplevelser på opgaver i både ind- og udland. Læs om forebyggelse, symptomer...
Læs mere
Jeg skulle jo bare sove - så ville alt blive godt igen
Min stress-historie går tilbage til 2009. Jeg havde, efter fem gode år som freelancer, sagt ja til et fast job som journalist på et magasin. Det var en blanding af, at det var et fedt job, og...
Læs mere
Jeg er en Fandens karl....
Stress er et mode-fænomen, en betegnelse man kan gemme sig bag, når man er kørt lidt fast i sit arbejde - og det er i hvert fald ikke noget, der rammer mig. Jeg har prøvet mine grænser af, og...
Læs mere

Relaterede nyheder

"Chikane er som kalk på en badeværelsesvæg"
Chikane, trusler og hetz på nettet er en ny virkelighed for flere journalister, og der er brug for en åben snak om, hvad vi i fællesskab kan gøre for at forebygge stress og sygdom...
Læs mere
Guide: Vejen til et godt arbejdsliv
Vi motiveres af forskellige ting i joblivet, men der er stadig nogle fællesnævnere for, hvad der sikrer et grundlæggende godt arbejdsliv. DJ har samlet en række af dem.
Læs mere
”Min taktik er at svøbe sure læsere i en dyne af kærlighed”
”Hold dog mund kvinde!”. Journalist på Berlingske Nathalie Ostrynski fik massiv respons på sin seneste klumme om forældres farvelseancer. Af den personlige og udskældende af slagsen. Hun...
Læs mere

Arrangementer

Pas på dig selv
DJ tilbyder to dages træning i at passe på dig selv i en medie- og kommunikationsbranchen under store forandringer. Du får redskaber til at forebygge og håndtere stress. Du får viden om hvad...
Læs mere
Stresskursus for studerende
Studerende og praktikanter har et højere stress-niveau end gennemsnittet i Danmark. Derfor holder vi et kursus om stress til alle medlemmer af DJ, der er i gang med et studie.
Læs mere
Pas på dig selv
DJ tilbyder to dages træning i at passe på dig selv i en medie- og kommunikationsbranchen under store forandringer. Du får redskaber til at forebygge og håndtere stress. Du får viden om hvad...
Læs mere