CPH:DOX: Just Eat It: A Food Waste Story (DJ rabat)

Del:
Medlemmer af DJ får 20% rabat på årets CPH:DOX F:ACT Award nominerede film. Du bestiller din billet via CPH:DOX's hjemmeside og så skal du blot fremvise dit medlems-/pressekort, når du henter din billet i biografen.

Bremen Teater

12. november 2014. 12. november fra kl. 19.30
Arrangør: CPH:DOX
Pris: 68 kr. for DJ-medlemmer (85 kr. for ikke-medlemmer)

 

40 procent af den mad, der produceres i verden, bliver aldrig spist. Men nu kan det være nok! De to filmmagere og madentusiaster Jen og Grant beslutter sig for kun at leve af madvarer, der er blevet kasseret - i et halvt år. Forbrugerne vil nemlig have snorlige agurker, bananer med symmetriske kurver og ferskner uden pletter. Iført pandelamper kaster de to idealister sig ud i supermarkedernes bugnende affaldscontainere, men hvad de troede ville blive en kamp for at finde mad nok, bliver en kamp for at indtage bare en brøkdel af alt den mad, de finder. Den alternative menu byder på hummus og chokolade i overflod, der sætter de to på en hård prøve. For hvad stiller man op med et kæmpe parti æg, når man kun er to til at spise dem? Og hvad med al den yoghurt man normalt aldrig ville have spist? Både hos forbrugere og supermarkeder er der heldigvis et stigende fokus på det paradoksale problem. Og her kan du få et par velsmagende opskrifter, på hvordan du selv kan være med til at vende udviklingen! Filmen præsenteres i samarbejde med Danmarks første sociale supermarked ReFood, der forhandler madspildsvarer, et projekt skabt af Folkekirkens Nødhjælp, Fødevarebanken og Dansk Supermarked.
OBS!
Mød instruktøren til visningen d. 12/11 i Bremen. D. 14/11 viser vi filmen i Netto på Rådhuspladsen efterfulgt af en række happenings samt debat om madspild ved: Helene Regnell (CSR chef i Dansk Supermarked), Selina Juul (stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og modtager af Nordisk Råds Natur- og miljøpris), Ole Linnet Juul (Branchechef for DI Fødevarer), Karen Inger Thorsen (Direktør for Fødevarebanken) og Camilla Udsen (Forbrugerrådet).

40 procent af den mad, der produceres i verden, bliver aldrig spist. Men nu kan det være nok! De to filmmagere og madentusiaster Jen og Grant beslutter sig for kun at leve af madvarer, der er blevet kasseret - i et halvt år. Forbrugerne vil nemlig have snorlige agurker, bananer med symmetriske kurver og ferskner uden pletter. Iført pandelamper kaster de to idealister sig ud i supermarkedernes bugnende affaldscontainere, men hvad de troede ville blive en kamp for at finde mad nok, bliver en kamp for at indtage bare en brøkdel af alt den mad, de finder.

Den alternative menu byder på hummus og chokolade i overflod, der sætter de to på en hård prøve. For hvad stiller man op med et kæmpe parti æg, når man kun er to til at spise dem? Og hvad med al den yoghurt man normalt aldrig ville have spist? Både hos forbrugere og supermarkeder er der heldigvis et stigende fokus på det paradoksale problem. Og her kan du få et par velsmagende opskrifter, på hvordan du selv kan være med til at vende udviklingen!

Filmen præsenteres i samarbejde med Danmarks første sociale supermarked ReFood, der forhandler madspildsvarer, et projekt skabt af Folkekirkens Nødhjælp, Fødevarebanken og Dansk Supermarked.

OBS! Mød instruktøren til visningen d. 12/11 i Bremen. D. 14/11 viser vi filmen i Netto på Rådhuspladsen efterfulgt af en række happenings samt debat om madspild ved: Helene Regnell (CSR chef i Dansk Supermarked), Selina Juul (stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og modtager af Nordisk Råds Natur- og miljøpris), Ole Linnet Juul (Branchechef for DI Fødevarer), Karen Inger Thorsen (Direktør for Fødevarebanken) og Camilla Udsen (Forbrugerrådet).

Bemærk, at filmen vises ialt 3 gange under festivalen. 

Se mere og bestil din billet på CPH:DOX


Foto: Film-still

Relateret indhold

Rabatkode til Jacob Appelbaum
Her finder du rabatkoden til Talk med Jacob Appelbaum.
Læs mere
Forbrugsforeningen
Som medlem af DJ kan du opnå besparelser i ca. 4.600 butikker landet over, hvis du også ønsker medlemskab i Forbrugsforeningen. Du sparer typisk 9% i butikkerne.
Læs mere
Rabat til Academic Books
Som medlem af DJ får du 12% rabat på alle bøger, du køber hos Academic Books.
Læs mere

Relaterede nyheder

Hvad skal vi lave på Folkemødet?
Presseetik, mediestøtte, public service, offentlighedslov? Kom med dine bud på, hvad DJ skal tage med i folkemødeteltet til sommer.
Læs mere
CPH:DOX med DJ-rabat
CPH:DOX-filmfestivalen har masser af dokumentarfilm på programmet. Som DJ-medlem får du 20 procent rabat på alle film. DJ og Film- & TVGruppen sponsorerer igen F:ACT AWARD til en journalistisk...
Læs mere
"Idealisten" i Aarhus og København
Gratis filmvisning for DJ-medlemmer, hvor du tilmed kan møde instruktøren Christina Rosendahl. Skynd dig at bestille en billet – først til mølle! Alle DJ-medlemmer er velkomne.
Læs mere